Alergije

Alergije, simptomi i prirodno rješenje

Alergija na ambroziju - simptomi

Ambrozija je jedna od najgorih europskih invazivnih biljnih vrsta koja osvaja Europu brzinom od 6 do 20 km godišnje, šireći se iz centara zaraze među kojima je i Hrvatska, a svake godine izaziva sve više i sve jače alergijske reakcije (crvenilo očiju, suzenje, svrbež, začepljenje nosa, kihanje…) koje se s godinama mogu prometnuti u teže oblike praćene kašljem, stiskanjem u plućima te vrlo izgledno završavaju alergijskim bronhitisom ili astmom.
Ugrožene osobe imaju smanjenu radnu, a djeca sposobnost učenja, smanjena im je koncentracija, nervozni su i općenito imaju smanjenu kvalitetu života.

Alergije

Alergija je prekomjerna reakcija vlastitog imunološkog sustava na inače neškodljive tvari. Alergeni su tvari koje izazivaju alergiju.

  Alergene možemo podijeliti u dvije velike skupine:

 1. nutritivni ili prehrambeni alergeni: jaja, mlijeko, soja, kikiriki, orasi, bademi, lješnjaci, morski plodovi, jagode, kivi…
 2. inhalacijski ili udisajni alergeni: pelud trava, stabala, korova, grinje, kućna prašina, plijesan, epitelne stanice pasa i mačaka…

Uz ove dvije skupine često se javljaju i alergije na lijekove, aditive i konzervanse u hrani, pesticide, boje, kozmetička sredstva, parfeme, insekte, ali i na sunce.

Neke se alergije mogu pojaviti u bilo koje doba godine (primjerice, na hranu, prašinu i dr.), dok se druge kao npr. peludna alergija javljaju sezonski, obično u proljeće i ljeto ili u jesen.

U Svijetu 20 do 25% osoba boluje od raznih vrsta alergija koje su u stalnom porastu. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj najmanje pola milijuna osoba pati od alergijskih reakcija.

Alergija na ambroziju

Ambrozija (Ambrosia artemisifolia L.)

Ambrozija je korov koji pripada obitelji glavočika (Familia Compositae).

Iz Sjeverne Amerike dolazi u Europu dolazi 1863. pri transportu pšenice. U Hrvatskoj se ambrozija prvi put spominje četrdesetih godina prošlog stoljeća (točnije 1941. godine kada je stigla preko riječke luke također sa pšenicom), a od tada se postepeno širila po čitavoj zemlji.

Reakcija na pelud ambrozije započinje već kod koncentracije od 20 do 30 zrnaca u zraku na jedan metar kubični.

Ambrozija cvate tijekom kolovoza i rujna, a tijekom cvatnje oslobađa oko sto milijuna zrnaca peludi koju vjetar može odnijeti i do 300 kilometara.

Može proizvesti do 60.000 sjemenki otpornih na smrzavanje koje mogu preživjeti preko 30 godina.

Alergija na ambroziju – simptomi

Trajanje

• prehlada – nekoliko dana
• alergija – nekoliko tjedana ili mjeseci

Iscjedak iz nosa:

• prehlada – gust i neproziran
• alergija – bistar i rijedak, (uz šmrcanje, svrbež i začepljen nos)

Oči:

• prehlada – nema simptoma
• alergija – svrbež i pečenje u očima, crvenilo i pojačano suzenje

Kihanje:

• prehlada – povremeno i olakšavajuće
• alergija – učestalo, u naletima i ne donosi olakšanje

Kašalj:

• prehlada – čest i produktivan
• alergija – rijedak, suh i podražajan

Visoka temperatura i bol u mišićima:

• prehlada – isključivo simptomi prehlade i gripe
• alergija – kod peludne alergije toga nema

Promjena prostora:

• prehlada – ne donosi olakšanje
• alergija – kod alergije promjena prostora (unutra-van) donosi olakšanje

Vein ProteX u borbi protiv alergija

Vein Protex je proizvod izuzetnog sastava i širokog spektra djelovanja, najbolji prijatelj krvožilnog sustava i odličan kod problema alergija.
Otkrijte i vi proizvod koji je jedan od pet najprodavanijih proizvoda u Hrvatskoj!

Vein Protex sadrži OPC.
OPC (Oligomerni proantocijanidini) – polifenoli skriveni u sitnim sjemenkama grožđa su posebna i vrlo rijetka vrsta antioksidansa koji oduševljavaju svakim novim saznanjima o njihovom djelovanju. Bez daljnjega, OPC su najbolja prirodna zaštita krvnih žila i krvotoka uopće. I još puno, puno više…

OPC donose znatno olakšanje simptoma različitih vrsta alergija zahvaljujući tome što snažno zaustavljaju oslobađanje i djelovanje histamina. Smanjeno oslobađanje histamina rezultira i smanjenjem alergijskih znakova – svrbež oka, nosa, rinitis, kihanje, crvenilo očiju i ušiju i ostalih znakova upale.

Po antioksidativnoj snazi OPC su 20 puta jači od vitamina E i 50 puta jači od vitamina C. Antioksidativna zaštita odražava se i na zaštiti od ateroskleroze tako što sprječava oksidaciju LDL-kolesterola.

Primjena OPC se ne kosi s imuno-terapijom jer ne sprječavaju tvorbu antitijela na specifične alergene.

Zašto je VeinProtex najbolja prirodna pomoć?

U liječenju alergije koristimo tvari protuhistaminskog djelovanja. Sintetski antihistaminici imaju čitav niz nuspojava kao što su umor, glavobolja, pospanost, nervoza, suha usta, mučnina, gastritis i osip, a na njih možemo postati i otporni.

Prirodne tvari antihistaminskog djelovanja nemaju nuspojava, ne izazivaju naviku te višestruko unaprjeđuju zdravlje. Vein Protex sadrži više prirodnih tvari protuhistaminskog djelovanja.

Najjače djeluju oligomerni proantocijanidini (OPC), snažni antioksidansi iz sjemenki crvenog grožđa koji vrlo brzo i učinkovito donose olakšanje kod različitih tipova alergija i astme.
Djelujući na oslobađanje histamina, ali i na određene enzime smanjuju ispuštanje upalnih molekula i fizičko očitovanje alergije. OPC su vrlo djelotvorni pa ih možete koristiti i kada se alergija već pojavi, a nije bilo vremena za pripremu uz značajno i brzo smanjenje tjelesnih znakova alergije.

Uz OPC, Vein ProteX sadrži i vitamin C, hesperidin kompleks i metil-sulfonil metan (MSM) koji također djeluju protualergijski.
U dvije tablete Vein Protexa dobit ćete 500 mg vitamina C u posebnom obliku, čak i za one s najosjetljivijim želucem! C vitamin je vrlo važan kod astme jer više razine ovog vitamina omogućuju održavanje većeg volumena zraka koji se izdiše s obzirom da se lučenjem histamina sužavaju zračni putovi u plućima.

 • Protiv alergija i za vene Vein Protex 60 tableta 35,90 
  • biljne tablete bez recepta za alergije i zdravlje krvnih žila i vena
  • protiv alergija obično se koriste sintetske tvari protuhistaminskog djelovanja koje mogu imati čitav niz nuspojava kao što su umor, glavobolja, pospanost, nervoza, suha usta, mučnina, gastritis, osip…
  • VeinProtex sadrži prirodne tvari antihistaminskog djelovanja bez nuspojava, ne izazivaju naviku te višestruko unaprjeđuju zdravlje
  • certificirani proizvodi, stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA)
  • proizvod je u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom EU
  Dodaj u košaricu
Simptomi menopauze – Promjene u životu žene
Klorofil, iscjelitelj 21. stoljeća

Odgovori

Moja košarica
Lista želja
Nedavno pregledano
Kategorije