Izjava o povjerljivosti podataka

 

1. Općenito

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji su prikupljeni od Krajnjih korisnika i strana zainteresiranih za naše usluge, a koji se nalaze na www.bio-vitamini.com internetskim stranicama, te koji su korištenjem istih prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka internetskih stranica portala www.bio-vitamini.com i ORANGE, marketing i usluge, vl. Mihael Kovačević (u nastavku teksta – "ORANGE").

"ORANGE" kao pružatelj usluga Internetskih stranica www.bio-vitamini.com (u nastavku teksta – www.bio-vitamini.com) shvaća zaštitu vaše privatnosti vrlo ozbiljno i ulaže maksimalne napore kako bi zaštitili Vaše podatke. Kako biste lakše razumjeli koje informacije prikupljamo i kako koristimo te informacije od Vas se traži da pažljivo pročitajte ovu Izjavu. Pristupanjem ili uporabom portala www.bio-vitamini.com, potvrđujete da ste istu pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe naših internetskih stranica.

Ova Politika privatnosti je sastavni dio Uvjeta prodaje Internetske stranice www.bio-vitamini.com

Pod pojmom "Internetske stranice" u ovoj Izjavi o povjerljivosti podataka podrazumijevaju se sve internetske stranice koje se nalaze unutar domene www.bio-vitamini.com.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo Vas da nam pošaljete e-mail poruku na adresu info@bio-vitamini.com. Ukoliko se ne slažete s ovim uvjetima, napustite, te ne pristupajte i ne koristite ove internet stranice.

 

2. Promjene povjerljivosti podataka

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave na internetskim stranicama portala www.bio-vitamini.com. Izmjena izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na ovim Internetskim stranicama. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od Vaše strane, podrazumijeva da potvrđujete i prihvaćate sve uvjete tako izmijenjene Izjave. Stoga savjetujemo svim korisnicima da periodično pregledaju ovu stranicu i prouče bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka.

 

3. Vrste i uporaba prikupljenih informacija

Mi prikupljamo dvije vrste podataka o Korisnicima naših Internetskih stranica: identifikacijske osobne informacije i identifikacijske neosobne informacije.

1. Identifikacijske osobne informacije – informacije koje se odnose na pojedinog Krajnjeg korisnika neophodne za izvršavanje aktivnosti. Prilikom registracije ili otvaranja korisničkog računa na Internetskim stranicama www.bio-vitamini.com ili ispunjavanjem bilo koje druge forme, a koje se odnose na savjetovanje ili bilo koju vrstu upita, za potrebe slanja proizvoda na adresu naručitelja te komunikaciju sa korisnikom, možemo Vas zatražiti određene osobne informacije kao što su: ime i prezime, adresa i mjesto stanovanja, telefonski broj, datum rođenja, e-mail adresa, *OIB (*samo za pravne osobe u svrhu izdavanja R1 računa), korisničko ime i lozinka za pristup korisničkom računu (opcionalno) te članski broj (opcionalno) ukoliko ste registrirani u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International.
Identifikacijski osobni podaci mogu se odnositi i na provođenja financijskih transakcija, ovisno o odabranom modelu naplate. Financijske usluge pružaju pridružene tvrtke i treće strane.

Ovisno o odabranom načinu plaćanja, pod identifikacijske osobne informacije može spadati i vrsta plaćanja koja uključuje plaćanje kreditnim karticama, odnosno Master, Visa i American karticom. Informacije o broju i vrsti kartice, te informacija "vrijedi do" nisu pohranjene na portalu www.bio-vitamini.com. Za navedene informacije portal www.bio-vitamini.com koristi vanjske tvrtke, odnosno treće strane ovlaštene za prikupljanje informacija o kartičnom poslovanju. Ukoliko se ne slažete s uvjetima plaćanja putem kreditinih kartica ili uvjetima korištenja trećih strana, odnosno ne želite da treća strana posreduje tražene financijske podatke, taj model plaćanja nemojte i nećete moći koristiti, stoga možete odabrati druge dostupne modele i načine plaćanja navedene na portalu www.bio-vitamini.com.

Portal www.bio-vitamini.com izričito se ograđuje u svakom smislu od korisničkih podataka prikupljenim na internet stranicama trećih strana, a na koje bi se moglo pristupiti sa portala www.bio-vitamini.com u svrhu financijskih transakcija ili prikupljanja podataka o naplati putem kreditnih kartica. U slučaju da korisnik pristupi internet stranicama trećih strana u svrhu davanja podataka o financijskim transakcijama, isti to čini isključivo i samo na vlastitu odgovornost, što podrazumijeva svako isključenje odgovornosti portala www.bio-vitamini.com.

Neke informacije koje tražimo su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ukoliko ne pružite obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće Vam biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Vaše osobne podatke možemo koristiti isključivo u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/naručitelja, odgovaranja na upite i savjetovanje, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu korištenja proizvoda, recenzija, provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.bio-vitamini.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, te ukoliko to omogućite, obavještavati ćemo Vas o svim novostima i zbivanjima koje se događaju u CaliVita globalnom sustavu nagrađivanja putem našeg portala www.bio-vitamini.com, odnosno službenog newslettera kojeg možete povremeno primiti sa ovlaštene domene bio-vitamini.com ili partnerske domene calivita.hr.

Identifikacijske osobne informacije koristimo i kako bismo unaprijedili rad internetske stranice www.bio-vitamini.com, poboljšali našu ponudu proizvoda i usluga na tržištu, poboljšali naše oglašivačke i promocijske napore, ispitali vaše iskustvo s trećim stranama te analizirali uporabu internetskih stranica www.bio-vitamini.com. Takva obrada temelji se na našem legitimnom interesu za ponudom proizvoda i usluga te za kontinuitet poslovanja. Ako sudjelujete u nagradnim igrama objavljenim na portalu www.bio-vitamini.com, natječaju ili nekim drugim promocijama, možemo koristiti osobne podatke koje pružate za administriranje tih programa. Neke od tih aktivnosti imaju dodatna pravila koja mogu sadržavati dodatne informacije o tome kako upotrebljavamo osobne podatke pa vas potičemo da pažljivo pročitate ta pravila prije sudjelovanja. Također možemo koristiti Identifikacijske osobne informacije za provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s Vama, poštivanje ugovora s Vama, uključujući Uvjete korištenja i Izjave o povjerljivosti podataka naših Internetskih stranica, rješavenje problema, poštivanje odgovarajućih zakona kao i suradnju sa institucijama odgovornim za provođenje zakona.

"ORANGE" i portal www.bio-vitamini.com se ograđuje od eventualnog korištenja osobnih informacija od strane trećih osoba u bilo koje druge svrhe od navedene, te stoga ne može biti ni odgovorna za eventualnu štetu.

2. Identifikacijske neosobne informacije – informacije koje se ne odnose na pojedinačnog Krajnjeg korisnika. Ove vrste informacija odnose se na podatke kao što su vaša Internet Protocol (IP) adresa, informacije o operativnom sustavu i verziji aplikacije, vrsti internet preglednika, informacije o načinu korištenja, dijagnostičke informacije, informacije o pregledavanju stranica i sesijama, podatke o datumu i vremenu pristupanja našim internetskim stranicama, lokaciji, jezičnim postavkama i vrsti računala, telefona ili drugih uređaja sa kojih pristupate portalu. Ova vrsta informacija može se automatski prikupljati kad posjetite internetsku stranicu www.bio-vitamini.com.
Identifikacijske neosobne informacije koristimo za rješavanje problema, administriranje Internetske stranice www.bio-vitamini.com, poboljšanje kako naših oglašivačkih i promocijskih rezultata, tako i rezultata naših poslovnih partnera, za poboljšanje naše ponude proizvoda i usluga na tržištu, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju sa institucijama odgovornim za provođenje zakona. Ove informacije možemo također dijeliti i s našim ovlaštenim pružateljem usluga i oglašivačima, a kako bi izmjerili ukupnu efikasnost našeg online oglašavanja, sadržaja i programiranja te vršili reviziju.

 

4. Objavljivanje Identifikacijskih osobnih i neosobnih informacija

Mi nećemo dijeliti Vaše Identifikacijske osobne informacije s drugim stranama osim onih ovdje specifično navedenih:

mi možemo podijeliti Vaše informacije sa partnerom, tvrtkom Calfit d.o.o. u vlasništvu tvrtke CaliVita International koja je ovlaštena i zadužena za dodjeljivanje korisničkog identifikacijskog broja u svrhu članstva korisnika, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, slanja naručenih proizvoda, izrade ponuda i faktura, usluga naplate i transakcija prema korisnicima, slanja CaliNews članskih novina i promocijskih materijala te kontaktiranja korisnika.

mi možemo podijeliti Vaše informacije sa trečim stranama u svrhu dostave proizvoda (dostavne službe).

mi možemo podijeliti Vaše informacije ukoliko odaberete način plaćanja putem kreditnih kartica sa trećom stranom ovlaštenom za prikupljanje financijskih podataka o ovoj vrsti usluga.

mi možemo pohraniti Vaše informacije u tvrtkama ili trećim stranama koje su ovlaštene za prikupljanje i pohranu podataka radi sigurnosti podataka. U to spadaju i serveri na kojima se čuvaju podaci i baze korisnika. Portal www.bio-vitamini.com nije ni u kojem slučaju odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati bilo kakvim lošim osobinama, greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, ili bilo kakvom drugom radnjom koje mogu uzrokovati ovlaštene tvrtke ili treće strane na kojima su pohranjeni podaci.

mi možemo podijeliti Vaše informacije u svrhu naše zaštite i zaštite drugih, odnosno možemo otkriti Identifikacijske osobne informacije kada vjerujemo da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati sukladnost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uvjetima o korištenju naših Internetskih stranica ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internetskih stranica, njihovih Korisnika ili drugih osoba.

 

5. Djeca

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.bio-vitamini.com. Ne prikupljamo, koristimo ili otkrivamo svjesno podatke djece mlađe od 16 godina. Ako saznamo da smo prikupili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, poduzeti ćemo korake da brišemo informacije što je prije moguće. Molimo Vas da nas odmah kontaktirajte ako postanete svjesni da je dijete mlađe od 16 godina dalo osobne podatke. Niti jedan dio Internetske stranice www.bio-vitamini.com nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

 

6. Pravna osnova obrade osobnih podataka

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Uvjeta kupnje i ove Politike privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.bio-vitamini.com, a koji je sadržan u Uvjetima prodaje te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita, jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti i promotivnih poruka o proizvodima i prilikama unosom svojih podataka na Internet stranici www.bio-vitamini.com te potvrdom ispravnosti e-mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku.

 

7. Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Internetska stranica www.bio-vitamini.com pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja, ili do gašenja/zatvaranja korisničkog računa. Također, Internetska stranica www.bio-vitamini.com pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja promotivnih poruka o proizvodima i prilikama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

 

8. Nadopune, ispravljanje i brisanje informacija

U slučaju da imate otvoren korisnički račun na www.bio-vitamini.com te ukoliko je došlo do bilo kakvih promjena Vaših Identifikacijskih osobnih informacija, preporučamo da se iste što prije nadopune ili izmjene, kako bi se narudžbe poslale na ispravnu adresu, izdali ispravni računi ili ostvarila potrebna komunikacija. Vi imate pravo pristupa, ispravljanja ili brisanja osobnih podataka koje ste podijelili putem svog korisničkog računa na www.bio-vitamini.com pod karticom “Moj račun”. Također imate pravo prigovoriti ili ograničiti, u bilo kojem trenutku, daljnju obradu vaših osobnih podataka. Imate pravo primiti svoje osobne podatke u strukturiranom i standardnom obliku. Možete podnijeti žalbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka u vezi s obradom vaših osobnih podataka. Vi možete zatražiti brisanje informacija o Vašem korisničkom računu, no kako čuvamo sve transakcije i podatke, možda nećemo uvijek biti u mogućnosti izbrisati sve informacije vezane s prošlim transakcijama ili recenzijama na našim Internetskim stranicama ili ovlaštenim trećim stranama.

Da bismo zaštitili privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka, možemo zatražiti vaše informacije kako bismo mogli potvrdili vaš identitet i pravo na pristup takvim podacima te tražiti i pružiti vam osobne podatke koje održavamo. Postoje slučajevi u kojima primjenjivi zakoni ili regulatorni zahtjevi dopuštaju ili zahtijevaju da odbijemo pružiti ili izbrisati neke ili sve osobne podatke koje održavamo.

Možete nas kontaktirati kako biste ostvarili svoja prava. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u razumnom roku i u svakom slučaju u roku od 30 dana.

 

9. Zatvaranje računa

Kontaktirajte nas ukoliko želite trajno zatvoriti svoj račun na našem portalu www.bio-vitamini.com te će podaci biti izbrisani unutar trideset dana. Ako zatvorite svoj račun, nemamo obvezu zadržati vaše podatke te možemo izbrisati djelomično ili sve vaše prikupljene podatke bez odgovornosti. Možemo, međutim, zadržati informacije vezane uz vas ako smatramo da je nužno spriječiti prijevaru ili buduću zloupotrebu, ako to zahtijeva zakon ili u zakonite svrhe, poput analize neosobnih podataka, obnavljanja računa, revizije naših zapisa, ili provođenje naših prava i obveza iz naših ugovora.

Za brisanje i zatvaranje računa u globalnom sustavu nagađivanja CaliVita International, www.bio-vitamini.com ni na koji način nije odgovoran i zadužen, te vas molimo da u tom slučaju informacije o zatvaranju računa, Uvjetima korištenja i prikupljanju podataka, potražite na stranicama strateške partnerske tvrtke www.calivita.com.

 

10. Izbor Korisnika u vezi s prikupljanjem i uporabom informacija

Prilikom prve registracije na portalu www.bio-vitamini.com tražimo Vašu dozvolu da Vam šaljemo Administrativne poruke te Promocijske e-mail poruke.

Administrativne e-mail poruke odnose se na korisničku aktivnost na portalu www.bio-vitamini.com i uključuju poruke/informacije u vezi s narudžbama (Proforma-ponuda), obavljenim kupovinama, ponudama i računima, te zahtjeve i upite. Također, ova opcija uključuje mogućnost da samo po prvoj narudžbi korisnik može zaprimiti poruku dobrodošlice sa informacijama o prednostima i mogućnostima koje može iskoristiti na portalu www.bio-vitamini.com te kao član CaliVita globalnog sustava nagrađivanja. Primanje ove vrste poruka/informacija može služiti korisniku u svrhu dokaza, zaštite i prava korisnika o izvršenoj aktivnosti, stoga je obavezna te se opcija primanja kao takva ne može isključiti od strane korisnika.

Promotivne e-mail poruke oglašavaju naše nove ili postojeće proizvode i usluge te aktualne akcije. Takve poruke šalju se Korisnicima koji su prilikom registracije ili kupnje proizvoda omogućili primanje promotivnih poruka. Ukoliko više ne želite primati takve poruke u bilo kojem trenutku možete odabrati opciju otkazivanja primanja Promotivnih e-mail poruka, na način da pošaljete e-mail poruku s takvim zahtjevom na nonews@bio-vitamini.com ili odabirom opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u svakoj našoj e-mail poruci ili ako imate otvoren račun na portalu www.bio-vitamini.com, odabirom opcija unutar vašeg korisničkog računa. U slučaju otkazivanja e-amilom, molimo Vas navedite Vaše ime te e-mail adresu na koju je pristigla Promotivna poruka.

 

11. Kolačići i slične tehnologije

Koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo pružili, zaštitili i poboljšali naše proizvode i usluge, kao što je prilagođavanje sadržaja, ponuda i mjerenje oglasa, razumijevanje ponašanja korisnika i pružanje sigurnijeg doživljaja.
U svakom trenutku možete ukloniti ili odbiti kolačiće pomoću postavki svog preglednika ili uređaja, ali u nekim slučajevima to može utjecati na vašu mogućnost korištenja naših proizvoda i usluga. Da biste saznali više o tim kontrolama i podesili svoje postavke kolačića, posjetite vodić za pomoć internet preglednika ili uređaja.
Pročitajte našu Izjavu o kolačićima da biste saznali više o tome kako upotrebljavamo kolačiće i mogućnosti koje imate.

 

12. Zaštita podataka

Prikupljeni podaci pohranjeni su u elektroničkom obliku kod poslužitelja unutar EU i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca, odnosno Korisnika i stranice www.bio-vitamini.com odvija sigurnim protokolom. Kako zbog prirode internetske mreže niti jedan prijenos podataka preko Interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran, ne možemo jamčiti potpunu zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s Internetske stranice www.bio-vitamini.com. Iako provodimo komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka i surađujemo s tvrtkama koje čine isto, nismo odgovorni za bilo kakve eventualne štetne radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi i koristi ili neovlašteno otuđi.

Važno je i da sami poduzmete mjere predostrožnosti kako biste zaštitili svoje podatke od neovlaštenog pristupa, vjerodajnicama računa i računalima ili drugim uređajima. Vašu lozinku mijenjajte barem jednom godišnje. Ako smatrate da je sigurnost vašeg računa ili osobnih podataka ugrožena, odmah nas kontaktirajte. Imajte na umu da, unatoč našim naporima, sigurnosni sustav nije neprobojan. U slučaju povrede sigurnosti odmah ćemo vas obavijestiti o tome i nadležnim tijelima, ako je to propisano zakonom.

Ova Izjava odnosi se samo na korištenje informacija koje prikupljamo od Vas kao Korisnika Internetske stranice www.bio-vitamini.com. Druge internetske stranice kojima se eventualno može pristupiti putem Internetske stranice www.bio-vitamini.com imaju svoje vlastite izjave o povjerljivosti podataka, kao i načinima njihovog korištenja. S obzirom da "ORANGE" i portal www.bio-vitamini.com nije ni na koji način odgovoran za sadržaj, načine i uvjete rada trećih osoba, preporučujemo Vam da prije početka korištenja drugih internet stranica pregledate pažljivo izjavu o povjerljivosti podataka te stranice.

Moja košarica
Lista želja
Nedavno pregledano
Kategorije